Supernova Travel is lid van
Supernova Travel gebruikt cookies om je website ervaring te verbeteren. Lees meer

Blog

De wens van de klant centraal bij het samenstellen van de reis.

In deel twee van vier blog posts ga ik dieper in op hoe ik samen met de klant, hun reis op maat vormgeef. De bestemming is bepaald, de reisperiode staat in de agenda en de wensen van de klanten zijn duidelijk. Tijd om het reisschema concreet vorm te geven met een grote rol voor de huwelijkslijst.

In detail, of in grote lijnen? Jij bent de regisseur van jouw reis.

In de vorige blog post maakten we kennis met Jill en Kenny. Tijdens het kennismakingsgesprek is het de bedoeling om een duidelijk beeld van de klant, hun wensen en budget te krijgen. Hiermee ga ik dan aan de slag en kom terug met enkele suggesties die hierbij aansluiten. Uiteindelijk kiest de klant de bestemming en breekt de volgende stap aan: het concreet samenstellen van de reis.

De rol van de Travel Expert is in deze fase voornamelijk luisteren, vragen stellen en met concrete voorstellen komen. De ene klant kiest er bijvoorbeeld voor om enkel de vluchten en het eerste en laatste hotel te kiezen, om vervolgens zelf de route op de bestemming uit te stippelen.

De andere klant, vaak bij huwelijksreizen, wil juist volledig ontzorgd worden. Hiervoor stippelen we dan de volledige reis van vlucht tot accommodatie(s), huurauto en activiteiten uit.

De huwelijksreis van Maxime en Tom naar Japan

Net als in deel één neem ik je voor deze fase graag mee naar een klant. Dit keer zijn dit Maxime en Tom. Zij hebben besloten om hun huwelijksreis naar Japan te plannen. De kennismaking had natuurlijk al plaatsgevonden. Tijdens de vervolgafspraak kwam ik met een voorstel om samen verder concreet uit te werken.

Maxime en Tom kozen ervoor om alles door Supernova Travel te laten organiseren zodat zijn volledig van hun huwelijksreis kunnen genieten. En geef ze eens ongelijk!

In samenwerking met Tooku, Japans voor “ver weg”, kon ik hen in grote lijnen het volgende remisevoorstel doen waarop we verder konden werken:

  • Retourvlucht met Lufthansa;
  • Uitwerking van de reisroute en het transport ter plaatse;
  • Suggesties van verschillende hotels, waarbij hun keuze is gevallen op goede standaard hotels in combinatie met typisch Japanse verblijven;
  • Uitwerking van de verschillende excursies volgens hun interesses;
  • Uitwerking vervoer van hun bagage ter plaatse;
  • All-in verzekering voor de reis.

Binnen een maand werd de definitieve reis geboekt. Benieuwd naar het gedetailleerde reisschema van Maxime en Tom? Stuur gerust een mailtje naar mij.

De huwelijkslijst als instrument om je reis te ‘upgraden’

Al vaker heb je de ‘huwelijkslijst’ voorbij zien komen. Dit is een gepersonaliseerd online platform waarbij gasten een bijdrage kunnen leveren aan een onderdeel van de huwelijksreis. De opdeling kan naar eigen wens gedaan worden, evenals de bedragen.

Het voordeel van de huwelijkslijst is dat je een groot deel kan sponsoren door je huwelijksgasten. Op deze manier hoef je niet al je spaargeld in de huwelijksreis te stoppen, of kan je juist net iets luxueuzer of verder gaan dan dat je initiële budget toelaat.

Maxime en Tom hebben ervoor gekozen om de huwelijkslijst meteen in de uitnodiging op te nemen. In samenspraak en met het oog op hun budget, hadden we de reis onderverdeeld in de verschillende diensten en daar bedragen op gekleefd tussen 25€ en150€.

Tom en Maxime hebben een leuke foto en tekst aangeleverd om het persoonlijk te maken naar hun gasten. Deze konden op hun beurt dan volledig volgens hun budget een selectie maken waarvoor ze willen sponsoren.

Corona stelt het geduld nog even op de proef

De huwelijksreis van Maxime en Tom was voorzien voor eind september, begin oktober. Helaas is Japan momenteel nog steeds niet open voor individuele toeristen. Toeristen kunnen reizen, maar zijn dan verplicht om voor de volledige duur van hun reis een gids in te huren en dit zou voor deze reis zelfs meer kosten dan de reis zelf. Maxime en Tom hebben de reis nu verschoven naar 2023

En nu… Aftellen naar de reis!

En nu de reis vastligt, is het aftellen. Genieten van de voorpret en in het geval van Maxime en Tom ook volop genieten van hun huwelijk. Gevolgd door de koffers pakken en klaarmaken voor de reis. Hoe klanten van Supernova Travel dat beleven, dat lees je in het derde deel van deze serie.

-Alix-

Andere recente artikels