Supernova Travel is lid van
Supernova Travel gebruikt cookies om je website ervaring te verbeteren. Lees meer

Blog

Persoonlijke kennismaking, de eerste stap naar een reis op maat.

Een reis op maat, is dat niet duur? Wat is het verschil met een reisbureau? Hoe weet een Travel Expert welke reis bij ons past? Zomaar wat vragen die ik regelmatig krijg. In een serie van vier blog posts neem ik u mee op reis van de eerste kennismaking tot het thuiskomen na de reis op maat om een antwoord op deze vragen te geven. We beginnen met de persoonlijke kennismaking, de eerste stap naar een reis op maat.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereidingMeestal vindt het eerste contact plaats via e-mail. En eigenlijk is geen enkele aanvraag te klein of te groot. Vaak is er al een reden bekend voor de reis: een huwelijk, een grotere reis waar hulp bij nodig is, of simpelweg geen tijd om zelf te boeken. Wat de reden ook is, u kunt rekenen op een persoonlijke aanpak waarbij alle zorgen uit handen worden genomen.

Nadat we een afspraak hebben gemaakt voor een persoonlijke kennismaking bij u thuis, is het belangrijk alvast zoveel mogelijk informatie door te geven met betrekking tot uw wensen. Zodoende kan ik goed voorbereid naar het gesprek komen en alvast enkele eerste suggesties doen.

Checklist voor het kennismakingsgesprek

Het is zeker niet de bedoeling dat u uw reis al volledig heeft uitgestippeld, dat is immers mijn werk, maar met een goede baseline kunnen we meteen vertrekken. Om het makkelijk te maken, hier alvast enkele vragen waar u op voorhand over na kunt denken:

  • Met wie reist u? Als koppel, gezin, vriendengroep, gaan er huisdieren mee…
  • Wat is uw persoonlijke interesse? Kunst, cultuur, spiritueel/pelgrimsroute, geschiedenis, musea, architectuur, strand, natuur, sport, activiteiten, gastronomie…
  • Wanneer en hoe lang wenst u te reizen?
  • Heeft u al een idee van mogelijke bestemmingen?
  • Wat voor soort reis is het? Citytrip, jaarlijkse vakantie, er even tussenuit, speciale aangelegenheid (communie, huwelijk + evt. huwelijkslijst, huwelijksverjaardag, verjaardag, vader/zoon moment, moeder/dochter moment), skivakantie, actief versus rust,…
  • Type vervoer en accommodatie(s)? All-inclusive resort, luxe hotel, wellness & spa hotel, relax hotel, charme/boetiek hotel, familie hotel, golf hotel, city hotel, aantal sterren, vakantiehuisje/appartement,…
  • Eventuele bijkomende wensen? Excursies, verzekeringen,…
  • Last but not least: een indicatie van het budget.

Het persoonlijk gesprek bij u thuis

Jill & KennyOm u een goed beeld te geven van het persoonlijke kennismakingsgesprek, doe ik dit aan de hand van Jill en Kenny. Zij gaan dit jaar trouwen en wensen een huwelijksreis op maat. Op voorhand was het voor hen duidelijk dat de huwelijksreis aansluitend op hun huwelijk moest plaatsvinden en met een mix van strand, natuur en gastronomie. Ook hadden zij duidelijk inzicht in hun budget en de bestemming het liefst ‘wat verder weg’.

Tijdens het persoonlijk kennismakingsgesprek leren we elkaar kennen, tijdens het gesprek komen er altijd nieuwe mogelijkheden naar boven. Bij Jill en Kenny werd het bijvoorbeeld duidelijk dat het met het voorziene budget, Cuba, de Dominicaanse Republiek, Kaapverdië en Mexico mooie opties waren. Omdat ze zelf graag naar Bali wilden, heb ik de optie van de huwelijkslijst geïntroduceerd.

De huwelijkslijst als ideale troef voor uw huwelijksreis op maat

HuwelijkslijstDe huwelijkslijst laat uw genodigden toe om bij te dragen aan uw huwelijksreis. In plaats van geld te geven of te storten op een rekening, kunnen genodigden kiezen of ze bij willen dragen aan de vlucht, het hotel, de excursies, etc. Op deze manier kunt u hen tijdens en na de reis laten zien wat zij cadeau hebben gegeven. De huwelijkslijst wordt volledig verzorgd door Supernova Travel, zoals het hoort bij een reis op maat.

Door deze optie voor te stellen aan Jill & Kenny, konden we kijken naar meer bestemmingen, maar ook naar verschillende accommodaties. Voor hen ben ik aan de slag gegaan met de focus op Mexico, minder ver en een lagere prijsklasse dan Bali, maar daardoor keuze uit een all-inclusive resort, luxe hotel en relax hotel, charme/boetiek hotel, met eventueel zelfs een swim-up kamer.

De eerste stap naar een reis op maat is gezet

En dan is de eerste stap gezet naar een reis op maat en is het aan u om te kijken of de voorstellen naar wens zijn, of u aanpassingen wenst, of misschien een hele andere reis wenst. Ik probeer altijd met uitgewerkte aangepaste voorstellen te komen binnen twee weken. En wanneer u tevreden bent en een keuze heeft gemaakt, dan gaan we de reis concreet invullen en vormgeven. Hoe dat eruitziet, leest u in het vervolg van deze serie.

Andere recente artikels