Supernova Travel is lid van
Supernova Travel gebruikt cookies om je website ervaring te verbeteren. Lees meer

Blog

Overwinteren buiten Europa? Denk eens aan Abu Dhabi en Dubai.

Met de hoge energieprijzen is overwinteren helemaal terug. De meest voor de hand liggende bestemming is voornamelijk Spanje. Het aangename klimaat, het lekker eten en voldoende beschikbaarheid aan (betaalbare) accommodaties, maakt dat Spanje al jaren een topbestemming is om te overwinteren. Lees ook nog even mijn blog over Ibiza, dan begrijp je meteen waarom.

Maar ook buiten Europa is het goed toeven in de winter. Op ongeveer zes uur vliegen (even lang als New York) vind je de Verenigde Arabische Emiraten met Abu Dhabi en Dubai als de bekendste Emiraten.

Goed bereikbaar, veilig en toegankelijk

Zowel Abu Dhabi als Dubai zijn goed bereikbaar. Vanuit Brussel vlieg je rechtstreeks met Etihad op Abu Dhabi en met Emirates naar Dubai. Ook vliegt de Turkse low cost airline Pegasus (met tussenstop) van Charleroi naar Dubai. Ook vanuit Amsterdam zijn beide bestemmingen bereikbaar met Eitihad en Emirates, maar daarnaast wordt Dubai ook rechtstreeks aangevlogen door KLM én Transavia (met tankstop).

Veilig en toegankelijk voor iedereen

De Verenigde Arabische Emiraten liggen in het Midden-Oosten. Een onstabiele regio, maar Dubai en Abu Dhabi zijn zeer veilig en stabiel te noemen met een lage mate van criminaliteit. Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken bestempelen deze bestemming als veilig.

Het zijn vanzelfsprekend Islamitische landen, maar vergis je niet: het is heel toegankelijk voor iedereen. Ondanks dat alcohol in (internationale) hotels wordt geschonken en men tolerant is wat kledingvoorschriften betreft, raad ik wel aan om hier met mate en respectvol mee om te gaan. Verder hebben wij enkel maar hartelijkheid en bereidwilligheid ervaren.

Abu Dhabi, meer dan bescheiden ‘buren van’

We beginnen in Abu Dhabi. Vaak wordt dit emiraat gezien als de bescheiden buren van Dubai en dat is niet terecht. Ok, het is kleiner, openbaar vervoer is complexer, maar ook Abu Dhabi heeft genoeg te bieden.

Wij deden een jeepsafari met overnachting in de woestijn. Echt een onvergetelijke en onbeschrijflijke ervaring. Het loont om vroeg op te staan om de zon in de woestijnduinen op te zien komen.

Vanuit ons verblijf in het Shangri-la hotel hadden we zicht op de moskee en pakten we ook nog een roeiwedstrijd mee die voor de eerste keer na corona weer plaatsvond.

Een `must see` is de Sheikh Zayed Grand Mosque. Dit is zo verbluffend mooi. Het kan druk zijn met zowel locals als toeristen, maar het is absoluut de moeite waard. Let op! Vrouwen dienen wel bedekt te zijn. Ben je hier niet op gekleed? Geen probleem, de moskee voorziet ook kleding indien nodig.

Wat wij ook de moeite vonden is het relatief nieuwe Yas Bay. Hier vind je het Waterfront Plaza met verschillende nieuwe hippe restaurants. Wij zijn gaan eten in Hunter & Barrel en Asia Asia, en bars zoals bv Siddharta Lounge. Iets verderop ligt Yas Marina Bay, wellicht bij de meeste mensen bekend vanwege de traditionele seizoen afsluiter van de Formule 1, wat ook een bezoekje waard is.

De tijd was te kort, want ook hadden we graag ook nog Ferrari World en het Louvre willen zien, maar dat is ongetwijfeld voor een volgende keer. Want we moesten door naar de buren.

Dubai, groot, luxe en onbegrensd

Je kan natuurlijk van Abu Dhabi naar Dubai vliegen (en andersom), maar leuker is dit om dit met een taxi of een bus te doen. Taxi’s zijn overigens goed betaalbaar in beide landen en gereguleerd door de overheid waardoor je een correcte prijs betaalt.

In Dubai verbleven we in Dukes The Palm op het wereldberoemde Palm Island. Wij bezochten 2 dagen de Expo. Deze was door corona ook uitgesteld en is ondertussen gedaan. Zelf vond ik dit eerlijk gezegd teleurstellend. Wellicht door de warmte en de mensenmassa. De architectuur was wel adembenemend maar ik vond veel paviljoenen teleurstellend omdat er veel promo filmpjes draaiden die je thuis op TV in je zetel ook had kunnen bekijken. De beleving ontbrak. We zijn dan maar gaan lunchen in het Belgisch paviljoen met een lekkere frisse Stella wat altijd TOP is!

Dubai is inderdaad soms echt wel ‘over the top’. Een goed voorbeeld is het Cinque Restaurant in hotel Five Palm Jumeirah. Echt een belevenis! Maar Dubai heeft ook een mooie traditionele kant met gezellige souks, of maak een mooie tour buiten de toeristische paden met een privé-gids.

Voor ons was er niet voldoende tijd om heel veel meer te doen, des te meer het bewijs dat Abu Dhabi en Dubai op jou overwinter bestemmingslijst moeten staan.

Overwinteren en tevens de energiekosten drukken

Abu Dhabi en Dubai, genoeg te doen om te overwinteren. Buiten de kerst- en nieuwjaarsperiode zakken de hotelprijzen enorm en er zijn ontzettend veel hotels waardoor je voor schappelijke prijzen al een mooie kamer hebt. Naast hotels zijn er natuurlijk ook tal van andere accommodatie mogelijkheden. En zoals altijd en overal maak je het met het eten en drinken zo gek als je zelf wenst. En terwijl jullie heerlijk overwinteren, kan thuis de verwarming ook in de winterslaap blijven.

Ik bekijk graag samen met jullie de mogelijkheden.

-Alix-

Andere recente artikels